rechten en plichten huisarts de greef tel 046/4334545 stein afspraak maken
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk dokter De Greef Huisarts (en) m/v voor Stein Meers Urmond Elsloo
Mauritsweg 35 6171 AD
STEIN

Afspraken maken

Afspraak via website

 

Afspraken kan U  bij onze assistentes maken of via de website.  U hoeft er niet voor in te loggen.  Assistentes zijn voor afspraken telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 13.00 uur  en in de middag tussen 15.00 en 17.30 uur.

Bij dringende zaken kunt u beter contact opnemen met de assistente zij heeft meer mogelijkheden om afspraken in te plannen.

Bij spoed kan U ons de hele dag door bereiken op ons spoednummer: 046-4334545 

Meer tijd : als u aangeeft dat er meerdere vragen te bespreken zijn, dat u een langer gesprek nodig heeft of dat er kleine chirurgische ingreep dient te gebeuren dan plant de assistente meer tijd voor u in de agenda.

U kan ten allen tijde Uw telefoonnummer doorgeven aan de assistentes met de vraag of uw huisarts u  terug contacteert.

Visites

Indien u door uw ziekte niet op het spreekuur kunt komen.

Eerste Hulp

EHBO: voor eerste hulp,  zoals bij verwondingen, kneuzingen, verbrandingen etc, kan u altijd direct bij ons terecht. Als u even van te voren belt kunnen we rekening houden met uw komst

Rijbewijskeuringen en gewone keuringen

Keuringen voor een  klein rijbewijs of duik- en sportkeuringen worden eveneens bij ons uitgevoerd.

Laboratoriumonderzoek in de praktijk

Urine  onderzoek is doorlopend mogelijk. Graag de urine afgeven bij de assistente aan de bali, zij zal u vragen een vragenformulier in te vullen.  U kunt de hele dag informeren naar de uitslag. Controle van Ijzer in het bloed, ontstekingen in het bloed aan toonbaar  etc zijn ook in de praktijk uit te voeren op afspraak bij de assistente.

Bloedafname

In onze praktijk is bloedprikken mogelijk op elke werkdag op afspraak bij de assistente.  Het bloed wordt door een koerier opgehaald en in het laboratorium nagekeken. Bloedprikken is altijd op afspraak om de wachttijden zo veel mogelijk te verkorten.

Prikpunt Reinier Haga MDC

Onze praktijk is een officieel prikpunt voor de omgeving.  Een aantal van onze assistentes zijn opgeleid en getraind om goed en pijnloos te prikken.

Bloeddruk

Goede bloeddruk is erg belangrijk.  Als we er samen voor zorgen dat de bloeddruk binnen de gestelde normen valt, heeft U er in Uw latere leven veel voordeel van.  U kunt een afspraak maken bij de assistente om uw bloeddruk te laten controleren.

Injecties en andere onderzoeken

De assistentes voeren verschillende onderzoeken uit in de praktijk. Ook zetten zij injecties en geven ze advies. Ook hiervoor kunt u een afspraak maken bij de assistente.

Uitslagen

Naar uitslagen van onderzoek in het ziekenhuis ,zoals bloed en rontgenonderzoek kunt u ten allen tijden informeren.  De uitslagen komen ook vanaf het moment dat ze door het ziekenhuis worden vrijgegeven zichtbaar in uw patientendossier.

Patiënten van Dr. De Wolf en Dr. Vincenti

Wanneer Dokter De Wolf en Dokter  Vincenti op vakantie of nascholing zijn nemen wij voor deze praktijken waar.  U zal hierover worden geïnformeerd door Uw eigen arts.

Huisartsenpost

`s Avonds, in het weekend en op feestdagen is de huisartsenpost in Sittard steeds bereikbaar voor spoedeisende zaken.

AED

Alle personeelsleden zijn jaarlijks geschoold in reanimatie en in het gebruik van een AED.

Medische keuring voor het verlenging van het rijbewijs voor 75-plussers

Voor automobilisten van 70 jaar en ouder is voor verlenging van het rijbewijs minimaal iedere vijf jaar een medische keuring verplicht. De kosten hiervoor lopen soms hoog op, van 45 euro tot het officiële landelijke tarief van 80 euro. U kunt bij ons terecht voor deze keuring en u betaald hier slechts 40 euro voor.

Wij doen deze keuringen tussendoor. Wij sturen de gegevens elektronisch door naar het CBR.  Alle dagen bent u van harte welkom! U kunt een afspraak maken met de assistente.  (046-4334545)

Voorbereiding;

  • Voordat u naar de keuring komt moet men eerst bij het gemeentehuis of stadsdeelkantoor een Eigen Verklaring formulier halen en dat formulier invullen.
  • Verder moet naar de keuring een beetje urine meebrengen (potje eventueel bij ons beschikbaar) en een lijstje met gebruikte medicijnen worden meegebracht. Neem uw oude rijbewijs mee als legitimatie.
  • Huisartsen kunnen niet keuren voor het vrachtwagenrijbewijs bij personen onder de 75 jaar, hiervoor moet u bij een bedrijfsarts zijn. Boven 75 jaar kan wel voor wat betreft een vrachtwagenrijbewijs.