huisarts stein praktijkondersteuner Melissa Bouwens poh
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk dokter De Greef Huisarts (en) m/v voor Stein Meers Urmond Elsloo
Mauritsweg 35 6171 AD
STEIN

Praktijk Ondersteuner Huisartsen (POH somatiek)

NMelissa Bouwens

Wat doet zij/hij?

Door de toenemende vergrijzing van de maatschappij en de verschuiving van ziekenhuiszorg naar zorg thuis krijgt de huisarts steeds meer taken en verantwoordelijkheden. Daarom heeft de huisarts hulp van de praktijkondersteuner: een verpleegkundige of opgeleide doktersassistente.

Huisarts, praktijkassistente en praktijkondersteuner werken nauw samen om een goede kwaliteit van zorg dichtbij huis te kunnen bieden.

Zorg voor chronisch zieken

De praktijkondersteuner heeft de zorg voor chronisch zieken. Aandoeningen als astma, copd (longemfyseem/ chronische bronchitis) en diabetes mellitus vragen in het dagelijkse leven om aanpassingen. Vanuit de huisartsenpraktijk wordt hier extra aandacht besteed in speciaal op deze patiëntengroepen gerichte spreekuren door praktijkondersteuner.

Niet meer zo piep..?

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven is de wens van veel ouderen. De praktijkondersteuner komt bij u aan huis en beantwoordt uw vragen over ziekte en gezondheid. Dat kan gaan over bijvoorbeeld: medicijnen, veiligheid, beweging, slapen, gezonde voeding, activiteiten buitenshuis en contact leggen met ouderen in uw buurt.

Aan huis gekluisterd?

Op verzoek van de huisarts zoekt de praktijkondersteuner u thuis op. Zij luistert naar uw verhaal en kijkt wat u nodig heeft om thuis zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Zij kent de procedures voor bijvoorbeeld het aanvragen van thuiszorg of hulpmiddelen.