rijbewijs keuring te stein 40 euro cbr huisarts zuid limburg
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk dokter De Greef Huisarts (en) m/v voor Stein Meers Urmond Elsloo
Mauritsweg 35 6171 AD
STEIN

RIJBEWIJSKEURING 40 euro T:046 4334545 huisarts Zuid Limburg Stein Urmond

RIJBEWIJSKEURING VOOR SLECHTS 40 EURO

Medische keuringen voor verlenging van het rijbewijs voor 75-plussers

Voor automobilisten van 75 jaar en ouder is voor verlenging van het rijbewijs minimaal iedere vijf jaar een medische keuring verplicht. De kosten daarvan variëren van 50 euro tot het officiële landelijke tarief van 76,60 euro. Daar komen de kosten voor de aanvraag van een nieuw rijbewijs en die van de noodzakelijke formulieren nog bij. Alles bij elkaar betaalt een 75-plusser gemiddeld 125 euro voor een nieuw rijbewijs. Dat is veel te veel. Bovendien is het vaak lastig om een dokter te vinden die de keuring wil doen.

U kunt bij ons in de huisartsenpraktijk in Stein in terecht voor deze keuring en u betaald hier slechts 40 euro voor.

U kunt een afspraak maken met de assistente.  (Tel: 046-4334545)

Voorbereiding;

  • Voordat men naar de keuring komt moet men eerst bij het gemeentehuis of stadsdeelkantoor een Eigen Verklaring formulier halen en dat formulier invullen en opsturen naar het CBR. Vervolgens krijgt u een formulier terug gestuurd wat door de keuringsarts ingevuld moet worden

 

  • Verder moet naar de keuring een lijst met gebruikte medicijnen worden meegebracht. Neem uw huidige rijbewijs mee als legitimatie. Een huisarts mag niet keuren voor het vrachtwagenrijbewijs bij personen onder de 75 jaar, hiervoor moet u bij een bedrijfsarts zijn.   Het is geen probleem als u voor een 75 plus keuring komt en wil het vrachtwagen rijbewijs mee verlengen.